Information som rör rör … och inkast!

 

I föreningen pågår, som bekant, en hel del projekt … dels i föreningens regi, t.ex. avstängning av handdukstorkar, dels i medlemmarnas regi vid renovering av badrum och kök.

Oavsett vem som står som beställare finns ibland behov att stänga av kall- och varmvattnet. Grundregeln är att avstängningar endast får göras mellan 9 – 16 och aviseras i brevinkasten hos lägenheterna i trapphuset … dagen innan!

Men när det gäller renoveringar i kök och badrum kan det ibland uppstå situationer där vattnet behöver stängas av akut, det är ofrånkomligt … för att förhindra vattenskador. Det får vi stå ut med ,,,

Avstängningarna resulterar ofta … nästan alltid … i att det kommer in luft i ledningarna. Det mesta försvinner när vi öppnar ”kranarna” men inte all luft. Luft stiger uppåt i ledningarna… därför har vi som bor högst upp i husen ett särskilt uppdrag … att efter avstängning öppna våra ”kranar” för att lufta ledningarna. Glöm inte duschblandaren … ofta högsta punkten i tappvattensystemet.

Jan Lindelöf/styrelsen

PS … vi ”högst upp i huset” har också i uppdrag att hålla koll på ”vårt” sopinkast … så att det inte har fastnat ”nåt” … lös plast, tyg och papper … under gallret som skyddar fläkten som ventilerar sopnedkastet. Om det utgår någon ekonomisk ersättning för uppdragen? Nej inga pengar, endast en varm våg av tacksamhet från grannarna i trapphuset.