Tvättstugorna i 22:an stängs den 18:e januari – för ombyggnad!

 

Efter avslutad omröstning, se tidigare inlägg, startar nu ombyggnaden av tvättstugan i 22:an till lokal. Samtidigt påbörjas en ”omgörning” av grovtvättstugan. Det innebär att möjligheten att boka såväl grovtvättstugan som tvättstugan i 22 upphör den 18:e januari!

Samtidigt påbörjas arbetet med att göra tvättstugorna i 28 och 32 bokningsbara via hemsidan eller appen. Arbetet beräknas vara avslutat så att tvättstugorna i 28 och 32 går att boka fr.o.m. onsdagen den 25:e januari. Tvättstugan i 16 har varit möjlig att boka på hemsida och app sedan länge … så boende kring Lehusgården har nu tre tvättstugor att välja emellan.

Renoveringen av grovtvättstugan påbörjas i vecka fyra och beräknas var klar till efter sommaren.

För att hålla nere våra kostnader kommer vi att utnyttja hallen i 22, en trappa upp, för att ”lagra” utrustning från tvättstugorna under ombyggnaden. På så sätt slipper vi kostsamma transporter.

Ombyggnaden av 22:ans tvättstuga till lokal har en snävare tidplan … lokalen kommer att vara, måste vara, inflyttningsklar i sommar.

Arbetena kommer inte att orsaka några större störningar … tyngre transporter kommer att ske från Södermalmsallén … och störningar från bilningar och byggnadsarbeten kan väl snarast jämföras med en badrumsrenovering. Majoriteten av arbetena handlar ju om målning och mattläggning.

När ombyggnaden, och renoveringen, är avslutad har vi fått en ny lokal för uthyrning … vilket ger ökade intäkter … och en renoverad tvättstuga som rymmer tre tvättavdelningar, två för vanlig hushållstvätt och en avdelning för grovtvätt.

Jan Lindelöf/styrelsen