Fakta kring ”ljummet vatten” …

 

Nu i helgen har vissa boende på Lehussidan haft problem med ”ljummet” varmvatten. Orsaken till det ”ljumma varmvattnet” är att den cirkulationspump som får vattnet i varmvattenledningarna att cirkulera, för kortare spoltid, hade gått sönder … saker och ting som snurrar har ju som bekant en tendens att göra det, dvs gå sönder.

Problemet, i den mån det har varit ett problem, hade alltså ingen koppling till den avstängning av handdukstorkar som pågår, det är inte ens tekniskt möjligt.

Om projektet ”avstängning av handdukstorkar” … arbetena i badrummen kräver att vattnet stängs av inne i badrummet, med de tre ”kranarna” som finns där, du har säkert sett dem.

När det visar sig att en ”kran” (ventil säger fackmännen) läcker, vilket en del gör när de stängs … efter att ha stått öppna i mer än trettio år … måste en akut avstängning av vattnet ske, och den görs i källaren … någonstans … och då brinner det i knutarna så då, ja ni förstår, finns ingen tid att avisera om vattenavstängning … med andra ord brådis värre! Vi som påverkas får helt enkelt stå ut … och visa förståelse, det är ju en kort störning det handlar om.

Jan Lindelöf/styrelsen

PS Det har alltså funnits varmvatten att tillgå, men med extrem lång spoltid … vattnet värms i 32:ans undercentral och det har en lång sträcka att cirkulera … från 32 till 16 och sedan tillbaka.