Besiktning mot fuktskador!

 

Föreningen har en Fastighetsförsäkring i Folksam. I försäkringen ingår ett kollektivt Bostadsrättstillägg, som komplement till din hemförsäkring.

Föreningen har också tecknat en Trygghetsförsäkring i Anticimex för att förhindra fuktskador genom en förebyggande besiktning av samtliga 336 lägenheter. När lägenheterna är besiktigade och godkända eliminerar försäkringen självrisken vid fuktskador.

Besiktningarna påbörjas nu på onsdag den 9:e mars …  så håll ögonen öppna för informationen, från Borg&Merio, i brevinkastet om när besiktningsmännen dyker upp i ditt trapphus. I informationen finns också information om ”nyckelhanteringen”, för dig som inte är hemma under dagen.

Besiktningsmännen, John Löwinder och Mattias Lilje, kommer från Anticimex och bär ID-kort … och munskydd om du så önskar.

Förbered besiktningsmännens besök genom att plocka bort ”saker och ting” under diskbänken … kontroll av installationen av diskmaskinen är en av deras många ”kontrollpunkter”.

Syftet med besiktningen? Vi tar det igen … förebygga fuktskador, vilket föreningen haft sin beskärda del av … med kostnader för såväl enskilda medlemmar som föreningen … samt onödigt höga kostnader för fastighetsförsäkringen.

Så se till att besiktningsmännen bereds tillträde till din lägenhet … för besiktningen är obligatorisk och återbesök kostar!

Jan Lindelöf/styrelsen