Dags för avgiftshöjning

Från och med januari 2022 kommer avgiften höjas med 1 %. Därutöver kommer 124 kr/mån per lägenhet läggas på avgiften. De 124 kronorna motsvara kostanden för vårt fibernät, bredband och grundutbudet av TV-kanaler.

Tidigare har alla betalat 46 kr/mån för fibernätet och grundutbudet av TV-kanaler. Den här kostnaden har genom året indexuppräknats och den verkliga kostnaden är idag 56 kr/mån (23 kr för TV  genom Tele2 (tidigare ComHem) och 33 för fibernätet genom Stokab). Till det kommer kostnaden för föreningens gemensamma bredband genom Ownit som kostar 68 kr/mån och lägenhet. Det totala kostanden är alltså 124 kr/mån och lägenhet. Detta betalar alla även om man inte tittar på TV via Tele2 (tidigare ComHem) eller använder internet via Stokab och Ownit.

Från och med 1 januari 2022 kommer föreningen också ha en ny ekonomisk förvaltare. Nästan alla har ändrat autogiro eller e-faktura men det är fortfarande några kvar. Kom ihåg att göra det! Instruktioner finns här

Förklaringar:
TV:

Föreningen erbjuder ett grundutbud av TV-kanaler (SVT och TV4) via Tele2 (tidgare ComHem) som alla medlemmar har tillgång till genom uttagen i väggen som har tre hål.

Den som vill ha ett större TV-utbud kan beställa det genom Ownit, Tele2 (tidigare ComHem) eller genom strömningstjänster (t.ex. Netflix, HBO, Viaplay, Cmore).

Bredband:

Föreningen har gemensamt bredband från Ownit som går via Stokabs fibernät. Kapaciteten på bredbandet från Ownit ska vara 1000/1000 Mbit/s. I det gemensamma bredbandsabonnemanget med Ownit ingår även fast telefoniabonnemang.

Det går även att beställa bredband via Tele2 (tidigare ComHem) egna nät (koaxialkabelnätet, de särskilda uttagen från ComHem) eller valfri mobiloperatör. Det går inte att beställa ett annat abonnemang genom föreningens fibernät.