Täta fönster ….. inför kallare tider!

 

Enligt vanligtvis välunderrättade källor går vi, återigen, mot en kallare årstid och med en lägre utetemperatur ”kryper” våra fönsters otätheter fram …. och visar sig som drag. Så medan tid är – se till att dina fönster, och din balkongdörr, har väl fungerande tätningslister.

Nu är våra fönster försedda med tätningslister, dels mellan karm och båge, dels mellan bågarna, den senare en list som ofta benämns dammtätningslist, men som lika gärna skulle kunna kallas ljud- och energilist …. här behövs väl ingen förklaring?

En förutsättning för en bra tätning är väl fungerande sk koppelbeslag, dvs de beslag som håller samman bågarna. Saknar något av dina fönster dessa beslag – ta ett foto på ett kvarsittande, ange hur många du saknar och skicka ett meddelande till Baba Gassama, 070 760 02 70, så ser han att du får beställt antal beslag i ditt brevinkast.

Om tätning: Skriv in ordet tätning i sökrutan, högst upp till höger …. och upp dyker en lång rad inlägg, som har en gemensam uppmaning – kontrollera, och åtgärda, tätningslisterna i dina fönster medan tid är, dvs innan du upptäcker att … ”skulle gjort det i somras”. Ser det krångligt ut? Ta då hjälp … av en ”fönstertätare” … sök på nätet!

Med väl fungerande tätningslister blir inte endast ditt inomhusklimat bättre utan även ekononomin, din och föreningens.

Jan Lindelöf/styrelsen

PS Våra ”allmänna” fönster, i t.ex. trapphus och tvättstugor, är försedda med ny dammtätningslister.