Undvik översvämningar – inget fett i avloppet!

 

I föreningen har vi haft återkommande stopp i avloppsstammarna, med i ett par fall översvämningar i lägenheter som följd …. med lite fantasi kan ni tänka er resultatet. Men även om stoppen inte leder till översvämningar krävs stamspolningar ….. med vidhängande fakturor.

Den vanligaste förklaringen till stopp är fett i avloppen …. och hur fettet hamnar avloppen kräver väl ingen förklaring?

Så vi påminner – torka ur din stekpanna med hushållspapper och häll din frityroljan i PET-flaska, förslut den och lägg den i soppåsen!

Nu har några av stoppen orsakats av att olämpliga föremål spolas ner i toaletter …. kombinationen olämpligt föremål och fett skapar speciella problem …. mycket otrevliga till karaktären – och kostsamma!

Ansvaret, för att rensa golvbrunn samt ledning fram till stammen och vattenlås i våtrum och kök, ligger på oss medlemmar … men där kan vi ta hjälp av Borg&Merio, mot faktura.

Om alla följer dessa enkla regler så förlänger vi också livslängden på våra avloppsystem …. och skjuter ett stambyte på framtiden, ett mycket tungt ekonomiskt argument.

Jan Lindelöf/styrelsen

PS Att det förhåller sig ovan beskrivet vet vi, för i samband med stamstopp och rensning filmas stoppen.