Grillen på Lehusgården – ingen tändvätska!

Det har sedan länge funnits ett förbud att använda tändvätska vid Lehusgårdens grill. Skälet är enkelt att förstå – lukten från brinnande tändvätska söker sig in, genom ventilationen, i närliggande lägenheter.

Det var också det skäl som Miljöförvaltningen la till grund för sitt förbud, för föreningens medlemmar, att använda tändvätska! Till sitt beslut låg en information om att om inte förbudet efterlevs så kommer föreningen att bli tvingade att plocka bort grillen och förbjuda grillning på hela gården.

Så nu är det upp till alla ”grillare” att se till att vi får behålla vår grillrättighet på Lehusgården! Påminn varandra, om ni stöter på någon glömsk!

 

Jan Lindelöf/styrelsen

 

PS Det finns ett generellt förbud mot kolgrillar och gasolgrillar på balkonger och terasser – där samverkar hälso- och brandsäkerhetsskälen. Ett undantag: terassen på 21/23, utan lägenheter med sovrum mot terassen.