Samverka mot bryt – påminnelse!

 

Nu har återigen en våg av inbrott och stölder ”sköljt in” över föreningen. Varje gång svallet bryter in får vi i styrelsen frågan om vad vi gör åt eländet. Här är några förslag på vad vi kan göra, vi kan:

 

• avregistrera borttappade taggar. Enklast gör du det på hemsidan, läs under rubriken Boka lokal.

• se till att dörrar går i lås. Speciellt entrédörrarna, ca 40 stycken, råkar ”titt som tätt” ut för manipuleringsförsök …. fimpar, skruvar, grus, apelsinskal! mm placeras i låskistorna, för senare ”återbesök”.

• felanmäla dåligt fungerande dörrar. Visserligen ronderar fastighetsskötarna våra entréer en gång i veckan, men mycket kan hända på en vecka.

• montera ett bra cykellås på våra cyklar. Polisen, och försäkringsbolagen, rekommenderar ”bäst i test-lås”, se nätet. Bygellåsen, med två fasta skänklar, motstår det mesta i brytväg.

• låta bli att släppa in okända ”eftersläntrare”.

• låta bli att ställa upp entrédörrarna.

• polisanmäla stölder och inbrott, vilket ofta ett krav från hemförsäkringsbolagen.

 

Ibland får vi också frågan ”vad gör ni i styrelsen åt inbrott och stölder?”. Då brukar vi skriva långa redogörelser över vad vi gjort, vilket är en hel del sedan 2010, se inlägget från 23 december 2019.

Om vi i styrelsen fortsätter arbeta med säkerhetsfrågorna? Ja, de är så gott som dagligen uppe på vårt bord … men med tanke på antal dörrar som berörs, upp mot 140 ”allmänna” dörrar, får vi fortsätta ta steg för steg.

 

Jan Lindelöf/styrelsen