Vem röjer snön …..?

Visserligen har vi nu haft några mer eller mindre snöfria vintrar bakom oss, men ni kanske minns vintern 2010/2011. Det är en sådan vinter vi måste gardera oss för och det har vi gjort på det här sättet:

RA Trädgård ansvarar för snöröjning, sandning och sandupptagning av gågatan bortom vändplan, de två stickgatorna ner mot Södermalmsallén samt gångvägarna mellan husen på Brinckansidan.

Vita Fläcken ansvarar för skottning och sandning vid entréer, cykelrum, miljörum och grovsoprum samt Lehusgården. Vita Fläcken ansvarar också för de två trapporna ner mot Södermalmsallén. Senast vi räknade fanns det upp mot 40 dörrar att hålla rent framför, dvs en hel del så ….

…. för att vi boende ska kunna göra en egen insats vid våra entréer, när det snöar som värst, finns det sopkvast, skyffel och sandhink i entréerna. Nu har allt som inte är glödhett eller fastspikat en tendens att försvinna så om det fattas ”självhjälpsutrustning” i din entré – felanmäl!

Stadens entreprenör, PEAB, ansvarar för Fatburs Kvarngata, med trottoaren, fram till vändplanen samt gång- och cykelvägen bakom Brinckansidan.

När snön ligger vit på taken …. och det uppstår snöhäng och istappar ansvarar Bång & Lewerth för att ”häng och tappar” kommer bort. De ansvarar också för avspärrningar. Även här kan vi boende hjälpa till genom att ringa Istappstelefonen på 020 – 47 82 77, så rapporterar de vidare.

Jan Lindelöf/Styrelsens förvaltningsgrupp