Använd Miljötratten! Inget fett i avloppet!

 

Ett välbekant faktum? Fett i avloppet orsakar stamstopp … se fotot taget i samband med att vi bytte ut avloppsrören i källarna … så såg det ut ”på sina håll och kanter” …

Nu har det alltid varit enkelt att förhindra ”fett i avloppet” … genom att torka ur stekpannan med hushållspapper … och hälla tillbaka frityroljan i sin förpackning … och sedan lägga papper och förpackning i soppåsen.

Nu finns det ett hjälpmedel för att se till att fettet inte hamnar i avloppsystemet – Miljötratten, som går att skruva fast på en vanlig PET-flaska … ni har säkert upptäckt påsen på dörrhandtaget med tratt och informationsblad.

Jan Lindelöf/styrelsen

PS Fettet samarbetar med ”andra saker” för att bilda stopp … t.ex. våtservetter och tops som spolas ner i toaletten … och olika ”propplösare”, marknaden är ju full av ”propplösare” som medverkar till att det bildas stopp  … så inga ”propplösare” i föreningens avloppssystem!