Har ni hört den förut … visan om tätningslister?

Enligt vanligtvis välunderrättade källor går vi, återigen, mot en kallare årstid och med en lägre utetemperatur ”kryper” våra fönsters svagheter fram … så medan tid är, se till att dina fönster och din balkongdörr har väl fungerande tätningslister och fungerar som de ska.

Nu är våra fönster försedda med tätningslister, dels mellan karm och båge, dels mellan bågarna, den senare en list som ofta benämns dammtätningslist, men som lika gärna skulle kunna kallas ljud- och energilist …. listen förbättrar fönstrets isolerförmåga.

En förutsättning för en bra tätning är väl fungerande koppelbeslag, dvs de beslag som håller samman bågarna i såväl fönster som balkongdörrar. Saknar något av dina fönster dessa beslag – ta ett foto på ett kvarsittande, ange hur många du saknar och skicka ett meddelande till Baba Gassama, 070 760 02 70, så ser han att du får beställt antal beslag i ditt brevinkast.

Om tätning: Skriv in ordet tätning i sökrutan, högst upp till höger på hemsidan …. och du hittar en lång rad inlägg … som har en gemensam uppmaning – kontrollera och åtgärda tätningslisterna i dina fönster och balkongdörr medan tid är, dvs innan du upptäcker att … ”skulle gjort det i somras”. Ser det krångligt ut? Ta då hjälp … av en ”fönstertätare” … sök på nätet!

Med väl fungerande tätningslister blir inte endast ditt inomhusklimat bättre utan även ekonomin, din och föreningens.

Jan Lindelöf/styrelsen

PS Våra ”allmänna” fönster, i t.ex. trapphus och tvättstugor, är alla försedda med ny dammtätningslister.