GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

Det är nu den fjärde julen som vi firar jul och nyår i föreningen. Den första gick ju av stapeln 2010 och vi vill nu påminna om hur vi tillsammans kan eliminera några irritiationsmoment, som är brukar vara förknippade med firandet:

• Sopsugsanläggningen. Sopstopp, en vanlig företeelse under helgen, undviker vi genom att alltid förpacka soporna väl i tillknutna soppåsar. Vi undviker också att slänga löst papper och plast, pizzakartonger och vinlådor  i sopnedkasten. Kom ihåg att ett sopstopp kostar oss ca 2.500 kronor.

• Miljörummen. Kartonger och julklappspapper lägger vi väl hopvikta i miljörummets behållare, Fatburs Kvarngata 16. I rummet finns också behållare för glasflaskor. Om det blir fullt i behållarna avvaktar vi till behållarna töms. Extratömningar med efterföljande städning är en onödig kostnad.

• Grovsopor. Gång på gång blir vi tvungna att beställa kostsamma extratömningar av grovsoprummet på grund av ”felplacerade” sopor. På dörrens anslag står klart och tydligt vad som vi får placera där. Trots det ”hamnar” t.ex. kylskåp, frysar, spisar, färgburkar, flaskor med lösningsmedel och byggmaterial i rummets behållare.

• Julgranar. Föreningens avtal med Sell Berg omfattar inte omhändertagande av uttjänta julgranar. Så när det är dags lämna granen, gör det till kommunens insamlingsställen som annonseras i tidningen. Eller titta på denna länk till en karta över återvinningsställen för julgranar på  Stockholms Stads hemsida: http://www.stockholm.se/-/Karta/?lager=185907#lager=185907&centerposition=6580007%2C1621721&zoom=70

• Snöskottning. Föreningen har ett avtal med Vita Fläcken om snöröjning vid entréerna och Lehusgården. Om snön kommer kan det ta tid innan just din entré blir röjd. För att vi medlemmar ska kunna hjälpa till med röjningen och sandningen finns skyffel, sopborste och sandhink utplacerad i entreérna. För röjning av gatumarken ansvarar staden.

Om vi alla respekterar regelverket sänker vi inte endast föreningens kostnader utan ökar också trivseln i vårt boende.

Styrelsen

PS Julen är också det tillfället vi kontrollerar att våra brandvarnare fungerar.