Bättre sent – än för sent!

 

Om ni söker på Tätningslister i sökrutan, högst upp till vänster (gör det!), dyker det upp en hel rad ”artiklar” om tätningslisternas betydelse för inomhusklimatet. En kort sammanfattning: otäta fönster skapar drag, läs obehag, och kostar energi, läs pengar.

 

Nu är det väl lite sent att börja fundera om om de egna fönstren och fönstrens lister mår bra, men som det gamla talesättet går ….”bättre sent, än för sent”.

 

Läs vad som står om tätningslister i ”artiklarna” … och kolla dina fönster och lister: var också uppmärksam på listen mellan fönstrens bågar, den list man kallar dammtätningslist men som man lika gärna skulle kunna kalla ljud- och energilist.

 

I många fönster har de sk koppelsbeslagen, som håller ihop bågarna, fått ta ordentligt med stryk under åren, om de nu inte lagt av för gott. Våra fastighetsskötare har t.o.m. hittat fönster där Gaffatejp fått rycka ut för att hålla ihop bågarna …..

 

Om du behöver nya beslag: ta ett foto på beslaget och skicka ett SMS till Baba Gasamma, 070 760 02 70. Sinom tid får du då beslaget/beslagen i ditt brevinkast. OBS Detta gäller även beslagen till balkongdörrar!

 

Jan Lindelöf/styrelsen

Comments are closed.