Din mamma bor inte här – så gör rent själv!

 

Det händer, till och från, att vi i styrelsen får ta emot klagomål på hur det ser ut i våra nio tvättstugor. Visserligen sällan, men ibland riktas klagomålen på Vita Fläckens killar. Men en sak är helt klar – de är inte Alex och Lamin som ”stökar ner”, tvärtom.

 

I avtalet med Vita Fläcken ingår städning endast en dag i veckan. Övriga dagar i veckan ansvarar vi som använder tvättstugorna för städningen, en städning som ska utföras efter avslutat tvättpass, av den som just använt tvättstugan. En självklar, enkel och lättförståelig regel … skulle man kunna tro.

 

Men nu är det så att i många fall får ”tvättare” inleda sitt tvättpass med att städa efter den som haft tvättpasset innan. Irriterande? Ja, det tycker nog de flesta.

 

Det har visat sig att ”misskötsel av den gemensamma tvättstugan” är en av de vanligaste orsakerna till grannosämja. Onödigt kan man tycka ….så för grannsämjans skull – ”städa” tvättstugan efter att du avslutat ditt tvättpass!

 

Jan Lindelöf/styrelsen

 

PS Jag tänker inte komma med några instruktioner om ”hur man städar”, om man är osäker kan ju chansa på ”jag gör som hemma”. Men här är de vanligaste missarna:

– tvättmedelsfacken lämnas odiskade. Observera att facken på de små maskinerns går att dra ut!

– torktumlarnas luddlådorna i töms inte. Gäller tumlarna i tvättstugorna på Lehussidan.

– torktumlarnas filter görs inte rena. Gäller torktumlarna i tvättstugorna på Brinckansidan.

 

En bild från i 25:ans tvättstuga, i början av ett tvättpass. Här har Någon glömt att torktumlarnas filter ska rengöras. Slarvigt av Någon, eller hur?

Comments are closed.