Renoveringsreglerna reviderade

Med utgångspunkt från erfarenheter från de gångna årens många renoveringar i vår förening har nu våra renoveringsregler reviderats. Du hittar reglerna under rubriken VIKTIGT ATT VETA.

Nyheter i reglerna är bl.a. ett förtydligande om att polistillstånd krävs för utställande av storsäckar, sk Big Bag. Detta är ett myndighetskrav.

Andra tillägg i regelverket gäller kravet på att frånluftsdon tejpas igen vid bilning och slipningsarbeten. Föreningen har vid ett flertal tillfällen råkat ut för att ventilationssystemens rökdetektorer larmat. Vid kontroll på plats har det visat sig att larmen utlösts av damm från badrumsrenoveringar, inte av rök, därför detta krav. Smarta entreprenörer tejpar igen frånluftsdonen använder sig av luftrenare.

I reglerna finns också krav finns på att endast personal från Jourmontör får stänga av tappvattnet i fastigheten. Här har vi råkat ut för att okunniga hantverkare har stängt av värmesystemet istället för, som avsett, tappvattnet.

Till sist. Kravet att anmäla en planerad renovering kvarstår! Även anmälningsblanketten hittar du på hemsidan,under rubriken VIKTIGT ATT VETA.